Heló! Üdvözlünk Ákos rajongói oldalán....Reméljük jól fogod érezni magad...
Menü
 
Még közelebb
 
Életrajza,Élete
 
Képek
 
Diszkográfia
 
Cikkek Ákosról
 
Linkek
 
Hányan vagyunk
Indulás: 2004-06-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Cikk 4.

Az Utolsó hangos dal Kovács Ákos legutóbbi élő koncertsorozatát örökíti meg. A digipack kiadásban piacra dobott dupla cédés kiadvány minden Ákos rajongó igényét kielégíti, amit nem csak az előzetes ígér. Az Andante fantázianéven futó akusztikus sorozatot követő turné legnagyobb volumenű akkordja a budapesti Kisstadionban volt, melynek rögzítésére vállalkozott a Falcon Media. Az eredmény nem marad el, és azt hiszem, ebben már a név hallatán is szinte biztos lehet az ember. A külcsínt tekintve igazán jól eltalált színvilág, a mellékelt bookletben (és a multimédia-mellékletben) Tyukodi László tűéles fotói, no meg ez ízléses kialakítás – amolyan első benyomásként.

Kezdeném a kiadvány pozitívumaival. 32 tétel, három klipvariáció, 1200 fénykép, 3 mp3 kódolású zeneszám – szóval tényleg elég sok minden. A koncertprogram is igen alaposan lett összeválogatva, Ákos lírai oldalától, a Hellótól és a Dúdolni halkantól kezdve egészen a keményebb darabokig, mint a Majom a ketrecben. Persze előkerült a mai
Ákos is, például az Utolsó hangos dallal, de olyan darabokra is felfigyelhetünk, melyek nem számítanak a standard koncertszámok közé, talán nehezebb befogadhatóságuk miatt: Ne fájjon többé, A bosszú népe, Gyönyörű madár. A legnagyobb momentumnak minden kétséget kizáróan a Bonanza Banzai összeállás bizonyul, ahol Ákos volt zenésztársaival közösen adja elő szólókarrierje előtti három talán legnagyobb szerzeményét.

Az egész lemez hihetetlen módon pozitív, ám nem bírom magamban tartani két negatív észrevételemet. Először furcsa érzések motoszkáltak bennem azzal kapcsolatban, hogy Ákos a Szent Mihály-ima megzenésített verziójával nyit, ugyanis nem tudtam eldönteni, hogy hatásvadászatról, vagy őszinteségről van-e szó… Ezt eldönteni persze nem is az én reszortom, azonban van egy ennél kicsit zavaróbb tény. Ákost mindig tiszteltem azért (is), mert azon kevesek közé tartozik, akiknek a stábja hazánkban tényleg jó multimédiás mellékleteket tud összeállítani – jól is néz ki, tartalom is van. A tartalom most nem marad el, persze jól is néz ki a futó dalszövegekkel a háttérben, de arra nem gondoltak, aki mondjuk gépelés mellett szeretné a számítógépén hallgatni a korongon. Az elég combos vasigény, valamint a tény, hogy nem lehet az ablakot lekicsinyíteni enyhén szólva zavaró volt.

Mindezek ellenére azt hiszem tiszta szívből tudom annak ajánlani, aki szeretné egy kicsit is hazavinni Ákos színpadát. Talán sokan vannak, akiknek a zenéje, vagy személyisége nem tetszik, esetleg nem értenek egyet az általa képviselt értékrendekkel és szerepvállalásokkal, de úgy vélem –mint ahogy ez a dupla anyag is bizonyítja- a profizmus mibenléte nem ilyen.

 
Dalszövegek

Figyelem!!! A linkek a zeneszoveg.hu-ra mutatnak!

A bosszú népe
A kezdet előtt
A lámpagyújtogató dala
A Sámán szól
A világ legvégén
Akarod még?
Áldozz fel
Alig hitted
All Is One
Altató
Angyali szerető
Áradás
Asszony
Átkozz el (Az Isten dalol)
Az én filmem kész
Az indulat dala
Az utolsó hangos dal
Az utolsó levél
Azért vagy itt
Be lettél oltva
Beautiful Bird
Beavatás
Call My Name
Conquistador
Csak a szerelmen át
Csak Te vagy
Csillagok alatt
Damned
Dance Into The Light
Dekadens
Destiny
Do We Bow?
Do What You Will?
Dúdolni halkan
Egyetlen Egy
Élj a mában
Én leszek
Erő és alázat
Esőkirály
Everyone Dancing
Ez a miénk
Féltelek
Fénykép
Firedance
Forgivable
Get Down
Girl In The Café
Gondolnék rád
Gyilkos ezüstgolyó
Gyönyörű madár
Hello
Hold On
Hold On (re-arranged remix)
Hűség
Hűtlen
Ideális popsztár
Idelenn idegen
Ikon
Ilyenek voltunk
Indiántánc
Induljon a banzáj! (live)
Invocation
Invokáció (Prológus)
Ismerj fel
Játsszuk el
Keresd meg a lányt
Keresem az utam
Két vágy
Kezem a fegyveren
Ki helyett szeretsz?
King Of Rain
Lady In The Limelight
Láss bennem mást
Lázadj fel újra
Lies
Majom a ketrecben
Mégis jó
Menekülj
Méreg
Midnight
Minden egyszerű dalban
Minden élet
Minden nap
Minden, ami szép volt
Mindenki táncol
Mire vagy jó?
Mum´s Dying
My Sarajevo One
My Song For You
Nagyvárosi angyal
Ne fájjon többé
Nem
Nevess magadon
Parody Of Shame
Perfect Love (Gone Wrong)
Prologue
Prológus
Revans (Visszavág a sors)
Rockstar
Sacred Song (I.D.S. - Initiate Destruction Sequence)
Secret Self
Sleepless
So Much Larger (Than Life)
Stranger
Suicide Note
Swimming (I Dive Into You)
Szabadíts fel
Szívsebész
Take It Or Leave It
Táncolj a tűzön át
Tanulékony szörnyeteg
Tanulékony szörnyeteg (live)
Tavaszi mohikán
Test
The End Of Innocence
Titok
Tudnom kell
Tudom, hogy merre jársz
Új törvény
Új világ
Valami véget ér
Végre
Vertigo
Vigyázz a madárra
Virrasztó
What The Hell
Zero Hero
Ölelj meg újra
Öngyilkos álom
Örvény
Örök április

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!